Tahsildaroğlu ‘benim peynirim’...Tahsildaroğlu sizin peyniriniz, Tahsildaroğlu hepimizin peyniri, Türkiye’nin peyniri ve artık dünyanın peyniri. Tahsildaroğlu Türkiye’de lezzetin de kurumsallaşabileceğini ve peynirin de markalaşabileceğini güzel bir başarı öyküsüyle gösterdi. Bu lezzetli öykünün başlangıcı yaklaşık 50 yıl öncesine uzanıyor. Önce küçük bir bakkal dükkanında başlayan öykü, ardından birinci kuşak dede Kerim Bey’in girişimci ruhuyla sürüyor. Kerim Bey’in peynir toptancılığına başlamasıyla birlikte aile sektörle tanışıyor. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden peynir alıp satmaya çalışan aile, istenen kalitede peynir bulmakta zorlanıyor. Bunun üzerine radikal bir kararla, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde günlük 6 ton sütle mandıracılık yapıp peynir üretmeye başlıyorlar.

Bugün Çanakkale’de geleneksel üretimi sürdüren ikinci kuşak, pazarlama ve yönetimi çağın gereği olarak üçüncü kuşaktan gençlere bırakmış durumda. Fakat yeni neslin sağlıklı gelişebilmesi için geleneksel üretimi titizlikle koruyorlar, çünkü bu aynı zamanda Tahsildaroğlu peynirinin doğallığının sırrı.

1996 yılında şu anda üretim yaptığı fabrikayı kuran Tahsildaroğlu ailesi, pastörize olmayan hiçbir sütten peynir yapmama ilkesini de sürdürüyor. 6 ton sütle başladığı lezzet yolculuğunda bugün kapasitesini 50 kat artırmış olarak günlük 300 ton süt işleyen aile, deyim yerindeyse hayatını peynire adamış durumda. Bu da çok doğal, çünkü üç kuşaktır peynirci bir aile.

Tahsildaroğlu sütten başlayarak peynire uzanan lezzet yolculuğunu aynı zamanda bir kalite, hijyen ve sağlık yolculuğu olarak da özenle sürdürüyor. SütleR hijyenik olarak çeşitli bölgelerde bulunan süt toplama merkezlerinde toplandıktan sonra bu merkezlerde bulunan soğutma tanklarında soğutularak soğuk zincir kırılmadan çift cıdarlı tankları taşıyan araçlarla fabrikaya ulaştırılıyor.

Çanakkale Ezine yöresinin kendine has bir rayihaya sahip sütlerinin işlendiği, teknolojik donanımı yüksek ve hijyenik şartları en üst düzeyde olan, 30.000 m2 kapalı alana sahip fabrikasında günlük 300 ton süt işleniyor. Gıda uzmanlarının denetiminde, HELAL, ISO-HACCP, BRC standartlarında gerçek Ezine peynirinin yanı sıra, farklı ve tüketicisinin damak zevkine uygun peynir çeşitlerini de aranan, özlenen lezzet ve kalitede üretiyor. Nihai tüketiciye tamamen soğuk zincir nakliye ile ulaştırılan ürünler, üretimden tüketime ilk günkü tazeliğiyle sunuluyor.

Sektörde güvenle geleneksel peynir efsanesini yaşatan Tahsildaroğlu, geleneksel tat, lezzet ve doğallığı Ezine Peyniriyle dünyaya da sunuyor ve ihraç ettiği ürünleriyle bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Her yıl % 15-20 oranında büyüme gerçekleştiren Tahsildaroğlu, TBMM Üstün Kalite Ödülüne de sahip. Türkiye’de süt ürünlerini geliştirmek ve sektörün hep birlikte büyümesine öncülük etmek gibi gururla taşıdığı bir misyonu da var.

Pazarlama Merkezi İstanbul Mega Center’da bulunan Tahsildaroğlu, Ankara ve İzmir Bölge Müdürlükleri ve yaygın bayi ağıyla, beyaz peynirden kaşar peynirine, yöresel peynirlerin de bulunduğu geniş ürün yelpazesiyle Türkiye’ye peynir lezzetini ulaştırmaya, peynir tadını yaşatmaya devam ediyor.

Hepimizin peyniri, ailemizin peyniri, ülkemizin peyniri Tahsildaroğlu, yurtdışında da ‘benim peynirim’ olarak benimseneceği günlere doğru hızlı ve kararlı yürüyüşünü sürdürüyor. Peynir tadıyla, ağız tadıyla...