Tahsildaroğlu Özel Üretim Ezine Koyun-Keçi-Klasik Beyaz Peynirleri,Ezine yöresinin iklim koşullarından kaynaklanan,doğal aroması ve lezzeti ile ünlü sütlerinin işlenmesiyle imal edilmektedir.Ezine Koyun-Keçi peynirleri minimum 1 sene,Ezine Klasik peyniri ise minimum 6 ay soğuk hava koşullarında bekletildikten sonra doyumsuz tatlarına erişebilmektedir.

Bundan dolayı,doğal tat ve aromasını kaybetmemesi için; tüketiceğiniz kadarının ambalajı açıldıktan sonra tatlı sudan geçirilmesi tavsiye edilir.Geri kalanı dilimlenmeden,kendi ambalajında veya mevcut ise içindeki salamura suyunda ağzı kapalı şekilde hava ile teması aza indirgenerek buzdolabında +3/+5C’de muhafaza edilmeli,derin dondurucu veya buzluğa asla konulmamalıdır.Buzdolabında muhafaza edilen peynirler kullanılmadan 30 dakika önce tüketileceği kadar miktarı çıkarılıp,oda sıcaklığında bekletilirse doğal koku ve tatlarını alıp,ağızda daha kalıcı mükemmel bir lezzet bırakacaklardır.