KAŞARLI PATATES KROKET

6 adet haşlanmış patates
4 adet taze soğan
Tuz, Karabiber,
Tahsildaroğlu Taze Kaşar Peynir (doğranmış ya da rendelenmiş)

Bulamak için;
Un
2 Yumurta
Galeta Unu

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Patatesleri haşlayıp, iyice ezelim. Küçük küçük doğranan soğanları patatesin üzerine ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ekleyip, iyice karıştıralım. Patatesli harçtan bir kaşık alıp içerisine Tahsildaroğlu Taze Kaşar Peynirini ekleyip top şeklinde yuvarlayalım (dilerseniz elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz, böylece daha kolay şekil verilebilir). Ayrı kaselere çırpılmış yumurta, un ve galeta ununu koyun. Patates toplarını önce una, daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağın içerisine bırakıp çevirerek kızartın. Kızaran patates toplarını peçete üzerine alarak fazla yağını çektirin ve servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.